Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η στήριξη υποψηφίων από τη ΝΔ τουλάχιστον σε Περιφέρειες και πρωτεύουσες νομών. Η φιλοσοφία Μητσοτάκη μπορεί να είναι αντίθετη στην επιβολή υποψηφίων μέσω αυστηρών κομματικών χρισμάτων, ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος -ακόμα και για μικρούς δήμους σε κάποιες περιπτώσεις- είναι έντονες, μιας και ο κομματικός μηχανισμός θα κληθεί να… αποδείξει τη δυναμική και την επιρροή του, μέσω της επιλογής και… στήριξης προσώπων!

Εκείνο που «δουλεύεται» στο κόμμα υπό τον έμπειρο στα αυτοδιοικητικά Νικήτα Κακλαμάνη, είναι να μην υπάρξει έντονη διατάραξη τοπικών ισορροπιών, μιας και είναι «ανοιχτές» και οι εθνικές εκλογές και το κόμμα σε καμία περίπτωση δεν θέλει εσωκομματικές αναταράξεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η πολιτική και αυτοδιοικητική παρουσία και η συμπεριφορά όλων δεν θα κριθεί. Είναι ωστόσο κάτι περισσότερο από δεδομένο ότι ο κομματικός μηχανισμός θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει, καθώς και με την… παροχή στελεχών του, συνδυασμούς και υποψηφίους είτε που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ, είτε που βρίσκονται ιδεολογικά κοντά στα όσα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρεσβεύει.

Σε σχέση δε με την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, η επιλογή των υποψηφίων -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- σε πολλές περιπτώσεις πάει «πακέτο» με την αυτονόητη κομματική στήριξη, πάντα σε άτομα που έχουν βαθιές ρίζες στις τοπικές κοινωνίες ή και σε άτομα με ιδεολογική συγγένεια με τον χώρο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Δεδομένη δε θα πρέπει να θεωρείται στήριξη σε «γαλάζιο» υποψήφιο Περιφερειάρχη αλλά και σε «γαλάζιο» υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμάτας.

Στο παραπάνω πλαίσιο -όπως άλλωστε είναι γνωστό στους κομματικούς κύκλους- εξετάζονται και αξιολογούνται σειρά ονομάτων σε όλη τη χώρα, με τις ανακοινώσεις να μην αργούν.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ