Υποψήφιοι για τα… πανηγύρια και πανηγύρια για… υποψηφίους, μιας και έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Αυτοδιοικητικοί αλλά και… παίκτες της κεντρικής πολιτικής σκηνής «οργώνουν» την ύπαιθρο προκειμένου να χαιρετίσουν τους ιθαγενείς ψηφοφόρους τους, αλλά και τους ετεροδημότες (ψηφοφόρους επίσης), δίχως οι περισσότεροι να αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι.

Και σα να μην έφτανε αυτό, σέρνουν πίσω τους κι ένα… λεωφορείο κλακαδόρους, χειροκροτητές και φωτογράφους, έτσι για να… χτίσουν το προεκλογικό τους αφήγημα ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που ενδιαφέρονται για το πρόβλημα της γιαγιάς και του παππού στο χωριό. Σ’ ένα χωριό όμως που για να πας θες γερό στομάχι για να αντέξεις το άθλιο οδικό δίκτυο, ένα χωριό που οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- το θυμούνται μόνο κατά την πανήγυρη για να γευτούν λίγη γουρνοπούλα και παγωμένη μπύρα, ένα χωριό που κατά κανόνα -δυστυχώς- έχει εγκαταλειφθεί -τουλάχιστον- απ’ εκείνους που σπεύδουν με χαμόγελο να παραστήσουν τους «άρχοντες».

Μπορεί να είναι κρίμα, ωστόσο η λογική των περισσοτέρων, που μας οδήγησε στην κρίση των τελευταίων ετών, παραμένει και σήμερα ως… κυρίαρχη, κυρίως στο πως οι πολίτες αντιμετωπίζουν τους αιρετούς αλλά και όσους με ευκολία μοιράζουν «καθρεφτάκια» στην προσπάθεια να καλύψουν την πλήρη αποτυχία τους στην εφαρμογή ακόμα και των ελάχιστων προεκλογικών τους υποσχέσεων.

Ευτυχώς πάντως, οι αυτοδιοικητικές -τουλάχιστον- εκλογές θα γίνουν -πλην νέου απροόπτου- τον προσεχή Μάιο κι έτσι θα γλυτώσουμε το επόμενο καλοκαίρι από τους κάθε λογής υποψήφιους πανηγυρολόγους!

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 20 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.