Με «κινούμενη άμμο» μοιάζει την περίοδο αυτή το αυτοδιοικητικό τοπίο σε όλη τη χώρα, την Πελοπόννησο και φυσικά στη Μεσσηνία.  Οι προωθούμενες αλλαγές μέσω του «Κλεισθένη» καθώς επίσης και η πιθανή αλλαγή των πολιτικών και κομματικών συσχετισμών μέχρι την εκλογική αναμέτρηση του 2019 για Δήμους και Περιφέρειες, δημιουργούν συνθήκες μη προβλέψιμες, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των περιοχών της χώρας.

Σε επίπεδο Πελοποννήσου η αναδιάταξη δυνάμεων θα πρέπει να θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένη, ακόμα κι αν κανείς λάβει ως βάση τα πλέον… μετριοπαθή σενάρια, με τις εκπλήξεις και στην περίπτωση της Περιφέρειας να αποτελούν σημείο – κλειδί. Βέβαια οι όποιες εξελίξεις σε περιφερειακό επίπεδο συνδέονται άμεσα και με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις καθώς και με τα πρόσωπα που θα αναμετρηθούν για την επόμενη νέα ημέρα.

Στο μέτωπο των Δήμων της Μεσσηνίας, εδώ τα δεδομένα μοιάζουν περισσότερο… ξεκάθαρα, χωρίς ωστόσο αυτά από μόνα τους να μπορούν να προκαταλάβουν το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα, με τις συνθήκες και στις περιπτώσεις αυτές να διαμορφώνονται αναλόγως… Κομβικό σημείο είναι οι αλλαγές που έρχονται στους Δήμου, με την κυβερνησιμότητα αυτών και το νέο μοντέλο διοίκησης να διαδραματίζει ρόλο ακόμα και στην έκφραση επιθυμιών «εμπλοκής» με τα κοινά.

Το βέβαιο είναι ότι οι διεργασίες είναι έντονες σε κάθε επίπεδο και θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μετά το καλοκαίρι. Άλλωστε οι περισσότεροι -παλαιοί και νέοι ενδιαφερόμενοι- αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο για να εκφράσουν επιθυμίες, σχέδια και… αποφάσεις.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ