Ο Δημήτρης Ανδριανόπουλος ανέλαβε ως πρώτος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής, αποτελώντας μία από τις επιλογές της προέδρου του νέου Φορέα, Φώφης Γεννηματά. Ο κ. Ανδριανόπουλος με παρουσία ετών στα κοινά αλλά και στα κομματικά τεκταινόμενα της Μεσσηνίας, καλείται όχι μόνο να τρέξει τις διαδικασίες για να πάρει… βηματισμό το ΚΙΝ.ΑΛ. στην περιοχή, αλλά και να προετοιμάσει τον κομματικό μηχανισμό για δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, διατηρώντας πάντα τις απαραίτητες ισορροπίες. Το KostaShow έθεσε τις δικές του ερωτήσεις στο νέο Γραμματέα, με τον κ. Ανδριανόπουλο να στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα για τους στόχους και τις… προθέσεις της Ν.Ε. αλλά και του ιδίου ως επικεφαλής της όλης προσπάθειας.

 

Κύριε Ανδριανόπουλε, αναλαμβάνεται ως πρώτος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνία στο Κίνημα Αλλαγής. Ποιες οι προκλήσεις και ποια τα στοιχήματα για την επόμενη ημέρα του εγχειρήματος αυτού;

Παρακολουθούμε όλοι μας τις αγωνίες και τις προσπάθειες για την επανίδρυση του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Προοδευτικού χώρου στην πατρίδα μας. Στόχος μου και των συντρόφων της Ν.Ε. είναι να συμμετέχουμε αποτελεσματικά στην επανασυγκρότηση του. Η συμμετοχή μας είναι οικειοθελής και ενσυνείδητη.

Τα στοιχήματα μας:

Να γνωρίσει ο κάθε Μεσσήνιος πολίτης τις προσπάθειες του Νεοσύστατου Κινήματος για την ανόρθωση της χώρας.

Να σηκώσουμε μαζί τους το κίνημα μας ψηλά εκεί που πραγματικά του αξίζει.

Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις επόμενες Εθνικές Εκλογές και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Να οργανώσουμε την βάση του και να στελεχωθεί οργανωτικά κάθε Δήμος της Μεσσηνίας.

Πρόκληση είναι να πετύχουμε τα στοιχήματα που έχουμε βάλει και όσα καθημερινά θα αντιμετωπίζουμε.

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που και σήμερα στο μυαλό τους ως Κίνημα Αλλαγής έχουν το ΠαΣοΚ, με τα θετικά και τα αρνητικά που αυτό έχει καταγράψει στην πορεία του. Πόσο δύσκολη είναι μία μετεξέλιξη ή ακόμα και μία αποσύνδεση με το ισχυρό στη συνείδηση και το μυαλό των πολιτών, brand που ακούει στο όνομα «ΠαΣοΚ»;

Δεν θέλουμε από κανέναν να αποσυνδέσει από την συνείδηση του και την ψυχή του το ΠΑΣΟΚ αλλά και ούτε την ΔΗΜΑΡ ούτε το ΠΟΤΑΜΙ ή τις ΚΙΝΗΣΕΙΣ που συμμετείχαν στον Νέο φορέα της ΑΛΛΑΓΗΣ. Τα αρνητικά όλων να γίνουν παραδείγματα για αποφυγή και τα θετικά του παρελθόντος οδηγοί για το Μέλλον. Μήπως όλες οι μεταρρυθμίσεις από αυτόν τον πολιτικό χώρο δεν έχουν γίνει; ΑΣΕΠ, ΚΕΠ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ κλπ.

Σήμερα αγωνιζόμαστε να ενώσουμε την Αριστερή Σοσιαλιστική Δημοκρατική Παράταξη της χώρας μας σε ένα Νέο κίνημα με Αρχές, Αξίες και προτάσεις που θα έχει καθοριστικό ρόλο στην πορεία για το Μέλλον. Η μάχη, ο αγώνας για την επιτυχία μας ακόμα δεν έχει δοθεί.

 

Η σημερινή Νομαρχιακή Επιτροπή αποτελείται από ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί και εκπροσωπούν τις τάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Με τις πολιτικές εξελίξεις πιθανότητα να προλαβαίνουν την ολοκλήρωση των αλλαγών στο εσωτερικό του νέου φορέα, πόσο έτοιμοι είστε για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ακόμα και το αμέσως επόμενο διάστημα;

Εκπροσωπούσα μέχρι τώρα τάσεις του κινήματος. Από την στιγμή που καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας, είμαστε μια ομάδα, ένα σύνολο ανθρώπων που παλεύουμε τους ίδιους πολιτικούς στόχους.

Το πολιτικό μας καθήκον, η συνείδηση μας και οι αρχές μας επιτάσσουν να είμαστε οποιαδήποτε στιγμή απαιτηθεί στο μέλλον έτοιμοι για την επιτυχία των στόχων μας.

 

Τα πρόσωπα πολλές φορές διαμορφώνουν ή και ορίζουν από μόνα τους καταστάσεις. Με φόντο τις εκλογικές αναμετρήσεις, είτε σε εθνικό, είτε σε τοπικό επίπεδο, ποιος ο ρόλος της Νομαρχιακής Επιτροπής στις επιλογές που θα γίνουν; Κι αν για το ψηφοδέλτιο οι επιλογές θα είναι ανάμεσα σε πρόσωπα του χώρου, στην αυτοδιοίκηση θα δούμε αυτόνομη κάθοδο δικών σας συνδυασμών ή θα επιδιώξετε να διαμορφώσετε πολυσυλλεκτικές παρατάξεις;

Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση θα γίνουν όπως προβλέπονται το φθινόπωρο του 2019. Σίγουρα θα έχουν προηγηθεί οι Ευρωεκλογές και πιθανότατα οι βουλευτικές εκλογές ίσως να έχουν προηγηθεί όλων. Άρα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές είναι πάρα πολύ νωρίς να διαμορφώσουμε διαδικασίες πολιτικών εκλογών αφού οι συμπολίτες μας θα μας έχουν στείλει το μήνυμα για τον ρόλο που θα θέλουν να έχουμε από τις εκλογές που θα έχουν προηγηθεί.

Να μην ξεχνάμε βέβαια ποτέ ότι η Δημοκρατική Παράταξη (με την ιστορική έννοια) είναι αυτή που έχει προσφέρει με προοδευτικές πολιτικές και αξιόλογα πρόσωπα για να φθάσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκεί που είναι σήμερα.

Αυτονόητο είναι ότι στα πρόσωπα του ψηφοδελτίου των Εθνικών Εκλογών καθοριστικό ρόλο θα έχει η Νομαρχιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την επιτροπή του κινήματος. Η πολιτική δεοντολογία επιβάλλει τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας να έχουν την έγκριση και την πλήρη υποστήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Νομού μας.

 

Ιστορικά αν το δει κάποιος, αναλαμβάνεται σε μία κρίσιμη για τον πολιτικό σας χώρο περίοδο τα ηνία μιας δυναμικής κομματικής οργάνωσης. Ποιο το μήνυμα που στέλνετε στους πολίτες της Μεσσηνίας, ανεξάρτητα τι ψηφίζουν;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για την χώρα και συγκυριακά για το πολιτικό μας σύστημα. Μετά από 9 χρόνια κρίσης – οικονομικής, πολιτικής, αξιών, θεσμών – οι Έλληνες πολίτες, οι συμπολίτες μας μπορούν να κρίνουν τι έχει συμβεί στην χώρα μας. Γιατί πρέπει να συνεχιστεί η οικονομική αφαίμαξη, γιατί αργεί η οικονομική ανάπτυξη, γιατί το πολιτικό μας σύστημα επιμένει στον πολιτικό διχασμό γιατί… γιατί…

Απευθυνόμενος στους Μεσσήνιους πολίτες, τους καλώ να αναζητήσουν την αλήθεια για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας από τους εκπροσώπους του πολιτικού μας συστήματος. Να ακούσουν, να σκεφτούν και να κρίνουν όλους και όλα. Να αποφασίσουν για το μέλλον το δικό τους και της νέας γενιάς.

Εμείς υποστηρίζουμε τις προτάσεις που καταθέτει ο Δημοκρατικός Προοδευτικός πολιτικός χώρος που τον εκφράζει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Ο χώρος αυτός όταν διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας από τον 20ο αιώνα με οποιαδήποτε πολιτική έκφραση (Βενιζέλος, Ένωση Κέντρου, ΠΑΣΟΚ) ανέβασε την Ελλάδα ψηλά, έκανε τους Έλληνες υπερήφανους και βελτίωσε το βιοτικό επίπεδο όλων.

Θα αγωνιστούμε όλοι μας στη Νομαρχιακή Επιτροπή μαζί με τις οργανώσεις την Δήμων που θα συγκροτηθούν τον Ιούνιο να είναι το ΚΙΝΗΜΑ μας η παράταξη που θα καθορίσει το μέλλον.

Θέλουμε στις επόμενες εκλογές να είμαστε με βάση το Σύνταγμα σε θέση να μας δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Να συζητήσουμε τότε με όλα τα κόμματα το πρόγραμμα των 12 + 1 σημείων που αποφάσισε το ιδρυτικό μας συνέδριο και να ξεκινήσει η Εθνική προσπάθεια που είναι η απαραίτητη για να σωθεί η Χώρα μας.

Με την προοδευτική παράταξη πρωταγωνιστή ξανά για την Ελλάδα που μας αξίζει!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.