Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ πέρασαν στην… ιστορία. Νέα κομματικά όργανα ανεδείχθησαν σε νομαρχιακό και τοπικό επίπεδο, με τη συζήτηση όπως είναι φυσικό να περιστρέφεται και πέριξ του όποιου παρασκηνίου οδήγησε στα τελικά αποτελέσματα.

Βέβαια για τους γνώστες των κομματικών τοπικών πραγμάτων και για όλους εκείνους που μπορούν να έχουν ακριβή εικόνα της όλης διαδικασίας, ένα είναι το βέβαιο. Ότι για ορισμένους δε νοείται διαδικασία στη Μεσσηνία δίχως το «αλατοπίπερο», που ακούει στο όνομα Σαμαράς, κι αυτό καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων είναι απόλυτα ταυτισμένος με την περιοχή, οπότε και λογικές -τουλάχιστον έτσι εκλαμβάνονται- οι όποιες αναφορές στο όνομά του.

Ωστόσο, τόσο οι άμεσα εμπλεκόμενοι, όσοι και οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα είναι σε απόλυτη θέση και ξέρουν, ότι αν είχε ασχοληθεί ο Σαμαράς με τις εκλογές της ΝΟΔΕ ή των ΔΗΜ.Τ.Ο., όλες οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους στη Μεσσηνία θα ήταν μονές ή θα είχαν «κλειδώσει» πριν τις κάλπες. Κι αυτό το αντιλαμβάνονται παλαιοί και νέοι. Κοινώς -εάν το επιθυμούσε- θα είχε… καθαρίσει το κομματικό τοπίο και κανείς δε θα έφερνε την παραμικρή αντίδραση.

Και μπορεί ο ίδιος να μην ενεπλάκη. Και μπορεί στον πρώην Πρωθυπουργό ο καθένας να… χρεώνει ότι θέλει. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν ο Σαμαράς ασχολιόταν, τότε θα το αντιλαμβάνονταν όλοι…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ