Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, με το ενδιαφέρον εκ των πραγμάτων να εστιάζεται στη «μάχη» για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Δημοσίως οι δύο υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου δεν θέλησαν να τροφοδοτήσουν τις όποιες… φήμες, προτάσσοντας την ενότητα του κόμματος, ωστόσο πάντα μία εκλογική αναμέτρηση έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Το KostaShow ενόψει των εκλογών έθεσε τέσσερις κοινές ερωτήσεις στους υποψηφίους για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου και Παναγιώτη Τζαβάρα, σε ένα «debate» όπου ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

 

Ποιο το κίνητρο για να θέσετε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΝΟΔΕ; Τι επιθυμείτε να εκφράσετε μέσα από αυτή τη διαδικασία;

Νατάσσα Κυριακοπούλου: Όπως γνωρίζετε το κίνητρο για να θέσω υποψηφιότητα για την Προεδρία της ΝΟΔΕ δεν είναι τωρινό, αλλά προέκυψε πριν δύο χρόνια σε δύσκολες συνθήκες για την παράταξη, λόγω της πολύμηνης εσωκομματικής διαδικασίας που είχε μόλις τελειώσει, αλλά και σε δύσκολες προσωπικές συνθήκες.

Παρόλα αυτά η απόφαση μου τότε βασίστηκε στην πίστη και τη θέλησή μου να συμβάλλω στην προσπάθεια του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανασύνταξη και ανανέωση του Κόμματός μας, την επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο που κατοικώ εγώ και η οικογένειά μου και στην πρόθεσή μου να συνεισφέρω στην προσπάθεια απομάκρυνσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ από την εξουσία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μετά από δύο χρόνια πετύχαμε μαζί με τους συνεργάτες μου:

  • να αναδείξουμε περαιτέρω τη σημασία που έχουν οι κομματικές οργανώσεις σε τοπικό επίπεδο όταν λειτουργούν σωστά, οργανωμένα και με σχέδιο,
  • να προβάλουμε τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας μέσω δράσεων σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο,
  • να συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες και δράσεις του κόμματος,
  • να ενεργοποιήσουμε τα στελέχη μας και να προσελκύσουμε νέα.

Επιπλέον με τη συμμετοχή μου, σε αυτή την εκλογική διαδικασία, θέλω να εκφράσω έμπρακτα τη στήριξή μου στο σύγχρονο όραμα διακυβέρνησης της Χώρας, όπως το έχει εκφράσει ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και παλαιοκομματικές αγκυλώσεις. Θέλω με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτω να συμβάλλω σε αυτό. Είναι τιμή για εμένα να προσφέρω ως ενεργή πολίτης στην πατρίδα μου, στον νομό μου, στο κόμμα μου.

Έτσι λοιπόν και τώρα με τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη διαδικασία, επιθυμώ να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και να συμβάλλω τα μέγιστα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Παναγιώτης Τζαβάρας: Τα τελευταία δυο χρόνια είχα την ευκαιρία, μέσα από τη συμμετοχή μου στο οργανόγραμμα της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ, να αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες, γνώσεις, εξαιρετικές συνεργασίες με υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, αλλά κυρίως να συνεργαστώ στο στενό κύκλο των συμβούλων του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να αποκτήσω την πεποίθηση ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν στις κομματικές μας οργανώσεις και ότι η Νέα Δημοκρατία καλείται τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αγκαλιάσει όχι μόνο το σύνολο των στελεχών και μελών της, αλλά και κάθε πολίτη της χώρας μας, κοιτάζοντας μόνο το αύριο που πρέπει να είναι πολύ καλύτερο για όλους. Αλλωστε, για την Νέα Δημοκρατία η ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες αποτελεί όρο πολιτικής επιβίωσης.

Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση. Μια Ελλάδα με ασφάλεια. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον της επειδή έχει καταλάβει τα λάθη της κι έχει μάθει από το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

 

Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος των κομμάτων δείχνει να έχει περιοριστεί σε σχέση με την παρεμβατικότητα που είχαν άλλοτε στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα η ΝΟΔΕ τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει και κατά πόσο μπορεί μέσα σ’ αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί;

Νατάσσα Κυριακοπούλου: Είναι αλήθεια, ότι αυτή η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε – ήδη είμαστε στον όγδοο χρόνο – δεν άφησε ανεπηρέαστη και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα πολιτικά κόμματα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει πρώτιστα η δημοκρατία σε μία χώρα.

Αυτή την εμπιστοσύνη επιθυμεί να ανακτήσει η ΝΔ, ερχόμενη απευθείας σε επαφή με τους πολίτες αυτής της Χώρας και αυτή η εμπιστοσύνη χτίζεται μέρα με τη μέρα. Η ΝΔ απέδειξε μέσα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης ότι είναι η μόνη παράταξη που μίλησε και μιλάει με ειλικρίνεια στους πολίτες, χωρίς να τους τάξει λαγούς με πετραχήλια και απέδειξε στα χρόνια που είχε τη διακυβέρνηση της Χώρας μέσα στην κρίση, ότι μπορεί να βγάλει τη Χώρα από αυτήν. Αυτό είναι και το στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό θα κάνει ως αυριανός Πρωθυπουργός.

Η ΝΟΔΕ είναι ο φορέας μέσου του οποίου προβάλλονται οι ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, μέσω δράσεων σε τοπικό επίπεδο αλλά κυρίως, είναι το κατ εξοχήν  όργανο του κόμματος όπου σε συντονισμό με την κεντρική διοίκηση προετοιμάζει σε κάθε νομό τα στελέχη ώστε να είναι σε οργανωτική και σε εκλογική ετοιμότητα. Ο ρόλος μας είναι να συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες και δράσεις του κόμματος, να ενεργοποιούμε τα στελέχη μας και να προσελκύουμε νέα. Είναι σημαντικό η εκάστοτε Νομαρχιακή Οργάνωση να λειτουργεί σωστά, οργανωμένα και με σχέδιο.

 

Παναγιώτης Τζαβάρας: Η χώρα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια βαθιά κρίση. Οικονομική, κοινωνική, θεσμική, κρίση αξιών. Είναι αλήθεια ότι η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την βιώνουμε την τελευταία τριετία.

Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία και κυρίως την ανανέωση. Ανανέωση τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, όσο και σε επίπεδο ιδεών και αξιών. Για αυτές τις αξίες αγωνιζόμαστε, αυτές τις αξίες υπηρετούμε χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κυριάρχησε το «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Να αλλάξουμε όσα πρέπει, ώστε να γίνει μια χώρα σύγχρονη, ζωντανή, ευημερούσα, αισιόδοξη και ασφαλή. Αυτό είναι το όραμα της Νέα Δημοκρατίας και για αυτό το όραμα θα πρέπει να δώσει ο καθένας μας τον δικό του αγώνα, από το δικό του μετερίζι.

Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στον νομό μας. Εξωστρέφεια, παρεμβατικότητα, πολιτικά αντανακλαστικά και κυρίως να εκφράζει όλο το πολιτικό φάσμα του κόμματος στη Μεσσηνία.

 

Πως κρίνετε τη γενικότερη παρουσία της ΝΔ στη Μεσσηνία; Κι αν αύριο προκηρυχθούν εκλογές είναι έτοιμος ο κομματικός μηχανισμός να δώσει την πολιτική του μάχη;

Νατάσσα Κυριακοπούλου: Είναι γνωστό ότι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξή μας, ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο νομό μας. Η παρουσία της ΝΔ στη Μεσσηνία είναι αισθητή διαχρονικά. Οι καθοριστικές πολιτικές παρεμβάσεις καθώς και τα έργα, που έχουν υλοποιηθεί στο νομό πιστώνονται στα ικανά και δραστήρια στελέχη που μας εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο, στους βουλευτές μας, στους διατελέσαντες Υπουργούς και βέβαια στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όσο για την ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα. Όσο δε αφορά τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, σας διαβεβαιώνω ότι στα δυο χρόνια θητείας μου έχουμε ακολουθήσει πιστά τις κατευθύνσεις του κόμματος, είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι και έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη των εκλογών για να απαλλαγούμε από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η Χώρα μετά την μεταπολίτευση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είμαστε στις 3 πρώτες ΝΟΔΕ στην Επικράτεια σε εκλογική ετοιμότητα και σε αυτό οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου σε όλη τη Μεσσηνία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενταθεί ακόμη περισσότερο κάθε αγωνιστική μας προσπάθεια.

 

Παναγιώτης Τζαβάρας: Η Μεσσηνία ανέκαθεν αποτελούσε φυτώριο σπουδαίων πολιτικών στελεχών, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε μάχη για να φύγει η πιο ιδεοληπτική και ανερμάτιστη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Από τη συμμετοχή μου στα συλλογικά όργανα της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε πλήρη ετοιμότητα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενεργοποιήσει τα στελέχη και τα συλλογικά της όργανα, προκειμένου να δώσουν την εκλογική μάχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει δηλώσει ξεκάθαρα. Η χώρα χρειάζεται πλέον μια επανεκκίνηση (restart). Μια ξεκάθαρη και ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά και πίστη στους θεσμούς και αξιοκρατία, ώστε να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο. Ενωμένοι ξεκινάμε τη μάχη για να δυναμώσουμε την Ελλάδα. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.

 

Κλείνοντας, γιατί να επιλέξουν εσάς για Πρόεδρο της ΝΟΔΕ;

Νατάσσα Κυριακοπούλου: Θέλω να τονίσω ότι μια εσωκομματική διαδικασία είναι γιορτή για τη Δημοκρατία και γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι γιατί όλοι μαζί θα υπηρετήσουμε το μεγάλο στόχο που είναι η αναγέννηση της Χώρας μέσω της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι γνωστό ότι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ με εκφράζει πολιτικά. Από τα φοιτητικά μου χρόνια στο Πολυτεχνείο ήμουν ενεργό μέλος στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την πρώτη δύναμη σταθερά μέχρι και σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε και στη μετέπειτα επαγγελματική μου ζωή, το χώρο έκφρασης και σύνθεσης των πολιτικών μου απόψεων. Από το 2001 μέχρι σήμερα εκλέγομαι ανελλιπώς στα όργανα του ΤΕΕ και από το 2013 έως σήμερα έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ στο νομό μας. 17 χρόνια μέσω του συνδικαλισμού διεκδικώ με τους συναγωνιστές της παράταξής μας το βέλτιστο εργασιακό περιβάλλον, είτε μέσα από τους μηχανικούς του Δημοσίου ΕΜΔΥΔΑΣ, είτε στο Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας.

Απεκόμισα πολύτιμη εμπειρία μαθαίνοντας να παλεύω για τα κοινωνικά και τα πολιτικά μου «πιστεύω», συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και αρκετές φορές σε εχθρικό πολιτικό περιβάλλον, πάντα όμως με γνώμονα τις φιλελεύθερες και δημοκρατικές μου αρχές.

Βασικός στόχος της επόμενης θητείας της ΝΟΔΕ είναι η προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού ώστε να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά και φυσικά να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις τουλάχιστον τρεις (3) εκλογικές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το προσεχές χρονικό διάστημα (Βουλευτικές Εκλογές, Ευρωεκλογές και Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές). Εκλογές όπου όλα δείχνουν ότι θα γίνουν σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης και μεγάλων εντάσεων, ειδικά σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Έχοντας λοιπόν ως παρακαταθήκη την εμπειρία που έχω αποκομίσει από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, «έχοντας σηκώσει το βάρος» σε δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις και έχοντας πρώτιστα την παραταξιακή συνείδηση ότι στα δύσκολα πρέπει να δίνουμε το παρών   αποφάσισα να είμαι για μία ακόμα φορά υποψήφια πρόεδρος για την Νομαρχιακή Οργάνωση της Μεσσηνίας. Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Νεοδημοκρατών να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που όλοι μαζί ξεκινήσαμε.

Κλείνοντας και δράττοντας της ευκαιρίας και του βήματος που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σχεδόν 100 αιρετούς σε όλους τους χώρους (αυτοδιοικητικούς, κομματικούς και συνδικαλιστικούς), που αγκάλιασαν και υπέγραψαν την υποψηφιότητά μου. Πρωτίστως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αμέτρητους φίλους και ενεργά μέλη, που με τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και σε στιγμές δύσκολων και αηθών προσωπικών επιθέσεων, με στήριξαν και με ώθησαν να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια.

 

Παναγιώτης Τζαβάρας: Από τα φοιτητικά μου χρόνια, υπηρετώ με πίστη τις αρχές και τις αξίες του παράταξης μας και πάντα λειτουργώ με γνώμονα την ενότητα και την πρόοδό της. Σέβομαι και τιμώ την άποψη, την πορεία και το έργο κάθε στελέχους και κάθε μέλους της οργάνωσής μας. Γνωρίζω ότι ο πλούτος της Νέας Δημοκρατίας είναι η δυνατότητά της να συνθέτει τόσο τη μεγάλη ποικιλία προσωπικοτήτων όσο και των ιδεών. Στο επίπεδο της Νομαρχιακής επιτροπής, αγωνίζομαι για μια οργάνωση:

  1. Με σύνθεση απόψεων, συλλογικότητα και ανοικτές διαδικασίες
  2. Με εξωστρέφεια, ώστε η κομματική λειτουργία να υπηρετεί την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας τα προβλήματα, προσφέροντας λύσεις και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες
  3. Με συστράτευση σε όλες τις προσπάθειες φορέων και συλλόγων του νομού, που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της οικονομίας του, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του φυσικού κάλλους και της διατροφικής υπεροχής
  4. Που θα αφουγκράζεται και θα συμμετέχει ενεργά, κάνοντας προτάσεις σε προβλήματα που θα αναδεικνύονται από τα στελέχη της
  5. Που θα επαναφέρει δυναμικά σε τοπικό επίπεδο την υγιή πολιτική στο προσκήνιο για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών
  6. Που θα έχει τις πόρτες της πάντα ανοιχτές σε όλους ανεξαιρέτως και θα αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.

 

Από την πλευρά μας να ευχηθούμε και στους δύο, καλή επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ