Τα δικά της chips για τις συσκευές Mac φέρεται να σχεδιάζει η Apple, σε μια πρωτοβουλία μάλιστα, στην οποία, η εταιρία έχει δώσει την κωδική ονομασία… «Kalamata».

Σχέδιο του τεχνολογικού κολοσσού, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι να έχει τερματίσει τη συνεργασία με την Intel μέχρι και το 2020 με στόχο να κατασκευάζει με παρόμοιο τρόπο όλες τις ηλεκτρονικές της συσκευές της, υπολογιστές Mac, iPhones και iPads, ώστε να είναι ακόμα πιο συμβατές μεταξύ τους. Άλλωστε, ήδη στις περιπτώσεις των iPhone και iPad, η Apple σχεδιάζει ήδη τα δικά της chips, τα A-series.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η συγκεκριμένη κίνηση θα επέτρεπε στην εταιρεία να φέρει νέα χαρακτηριστικά σε όλα της τα προϊόντα και να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, καθώς θα αποτελεί τον μοναδικό μεγάλο κατασκευαστή υπολογιστών που θα δημιουργεί τους δικού της επεξεργαστές, μιας και μεγάλοι «αντίπαλοί» της, όπως η Dell, η ΗP και η Lenovo, χρησιμοποιούν chips της Intel.

Τώρα το γιατί επιλέχθηκε το όνομα «Kalamata», είναι κάτι το οποίο δεν έχει γίνει -τουλάχιστον ακόμα- γνωστό, σε κάθε περίπτωση πάντως αποτελεί μία πρώτης τάξεως διαφήμιση για την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ