Για τους… μυημένους της σειράς «House of cards», είτε στη Βρετανική, είτε στην Αμερικανική εκδοχή του, τα όσα εξελίσσονται στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό πεδίο της Πελοποννήσου είναι κάτι περισσότερο από… αστεία, εφόσον κανείς θέσει ως δεδομένο ή σταθερά της όλης πολιτικής εξίσωσης την ακατάπαυστη… μάχη για περισσότερη εξουσία κι επιρροή. Μία… μάχη που μπορεί να μη δοθεί ποτέ στην πράξη, άλλα που ωστόσο όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, προετοιμάζονται γι’ αυτή.

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 να είναι περισσότερο κοντά απ’ όσο το ημερολόγιο δείχνει και με το πολιτικό τοπίο να εξακολουθεί να είναι σχετικά ρευστό, τα πάντα -μικρά και μεγάλα- αναμένεται να διαδραματίσουν τον ρόλο τους στις εξελίξεις που φαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες, σηματοδοτώντας την αλλαγή -όπως ο καθένας την ορίζει- σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο.

Μπορεί στην Πελοπόννησο να μην υπάρχουν οι Underwood, είναι όμως βέβαιο ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν λίγη από την… αδρεναλίνη και το σενάριο ανέλιξης ή διατήρησής τους στην εξουσία, διαμορφώνοντας προφανώς κατάλληλα τις συνθήκες και μη περιμένοντας τη… μοίρα να ορίσει τα γεγονότα.

Για το φαινόμενο του τηλεοπτικού «House of cards» έχουν γραφεί πολλά. Ίντριγκες, δολοπλοκίες, εξουσιομανία, κενοδοξίες και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πολιτικό θρίλερ με υπερβολές κι αντιθέσεις.

Αλήθεια, πόσα κοινά μπορεί κανείς να βρει στην Πελοπόννησο;

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ