Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την Κυβερνητική… παρέλαση στην Πελοπόννησο, με το διήμερο 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Το πρόγραμμα έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ έντονες εξακολουθούν να είναι οι διεργασίες αλλά και οι… πιέσεις για την ατζέντα, μιας και όλοι οι τοπικοί παράγοντες επιθυμούν -έστω και επικοινωνιακά- να κερδίσουν κάτι.

Το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Σκοπός του Συνεδρίου -σύμφωνα με τους οργανωτές- είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας την μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Πάντως πέραν των αναμενόμενων κι εν πολλοίς δρομολογημένων ζητημάτων, καλό είναι να κρατάμε «μικρό καλάθι», μιας και από τα πολλά που θα ακουστούν, λίγα και σε άγνωστο χρόνο θα γίνουν πράξη, πλην συγκλονιστικού -πάντα- απροόπτου!

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − eleven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.