Σε μία περίοδο όπου τα πάντα τελούν υπό αμφισβήτηση, όπου η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε διά του Συνεδρίου της να επανατοποθετηθεί πρώτα απ’ όλα στα ίδια τα στελέχη της, τα μέλη και τους φίλους της. Να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της και να διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που ιδεολογικά ανήκουν στην κεντροδεξιά.

Πολλές οι τοποθετήσεις, οι παρεμβάσεις και οι ομιλίες. Άνθρωποι που έχουν ταυτίσει την παρουσία τους με καλές και κακές στιγμές στην πορεία του κόμματος τα χρόνια της μεταπολίτευσης βρέθηκαν εκεί για να καταθέσουν πρώτα την αγωνία τους και μετέπειτα την πίστη τους ότι η παράταξη αυτή μπορεί να δώσει και πάλι διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών.

Ήταν όμως μία ομιλία, ένας πολιτικός που μίλησε στην… ψυχή του νεοδημοκράτη. Ήταν ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έκανε ακόμα κι ανθρώπους που λατρεύουν να τον… μισούν να τον καταχειροκροτήσουν. Όπως άλλωστε σημείωσε και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στο τέλος της ομιλίας Σαμαρά σχολιάζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των συνέδρων, «το Συνέδριο μίλησε…».

Δείτε την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ