Θέσαμε δέκα διλλήματα, άλλα σοβαρά κι άλλα όχι, με διάθεση για χιούμορ αλλά και για να… τσεκάρουμε τον τρόπο σκέψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργου Κατρούγκαλου. Προσεκτικός στις αναφορές του, αισιόδοξος, βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, σημειώνει ότι το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την… υγεία, γράφει ο ίδιος στο twitter και προσπαθεί να ισορροπεί ανάμεσα στα καθήκοντα του βουλευτή και του Υπουργού. Δείτε τι απάντησε στο KostaShow ο Γιώργος Κατρούγκαλος:

Άσπρο ή μαύρο;

Άσπρο.  Το ποτήρι πάντα μισογεμάτο να το βλέπουμε, όχι μισοάδειο. Να μένουμε μακριά από τη μαυρίλα.

Ναι ή όχι;

Το λέει ο Καβάφης, «έρχεται μια μέρα που πρέπει να πεις το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι». Ναι στις προκλήσεις, όχι σε ό,τι βλάπτει την αξιοπρέπεια μας.

Δημόσιο ή ιδιωτικό;

Δημόσιο πρέπει να είναι ό,τι έχει ως  αποστολή είναι να υπηρετεί το γενικό συμφέρον. Ιδιωτικό ό,τι αφορά πρωταρχικά την ατομική πρωτοβουλία.

Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο;

Ένα μεγάλο κομμάτι του μνημονίου είναι ιδιαίτερα τοξικό, ως συμπυκνωμένος νεοφιλελευθερισμός. Βλάπτει σοβαρά την υγεία και πρέπει να αποφεύγεται. Μερικές εκδοχές όμως του νέο-αντιμνημονίου αποτελούν το λάθος φάρμακο.

Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός;

Όπως γεννηθεί κανείς…

Κρασί ή μπύρα;

Ανάλογα με την ώρα.

ΗΠΑ ή Ρωσία;

Η εξωτερική μας πολιτική είναι πολυδιάστατη και σύνθετη.

Ευρώ ή δραχμή;

Σήμερα δεν τίθεται θέμα.  Πριν από το 2001 έπρεπε να έχουμε συζητήσει όμως πολύ σοβαρότερα.

Facebook ή Twitter

Προσωπικά δεν έχω πια χρόνο για τις αναλυτικότερες τοποθετήσεις που απαιτεί το Facebook, γράφω όμως προσωπικά στο Twitter.

Βουλευτής Μεσσηνίας ή Υπουργός;

Προσπαθώ για το καλύτερο και στις δύο θέσεις.  Άλλος  όμως αποφασίζει:  για την δεύτερη ο Πρωθυπουργός, για την πρώτη ο Λαός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ