Με διάθεση για προσφορά, με μία νέα οπτική για τα πράγματα και κυρίως για τον τομέα του τουρισμού που δραστηριοποιείται αλλά και με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις η Μαρία ή Μαριπόλα -όπως τη γνωρίζει ο κόσμος- Κούλη, διεκδικεί μία θέση στο νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Η Μαριπόλα Κούλη είναι υποψήφια στο Τμήμα Τουρισμού με τον συνδυασμό «Μεσσηνία Καινοτομία» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ξυγκώρο και μίλησε στο KostaShow για την πρόκληση αυτή.

 

Γιατί οι επαγγελματίες της Μεσσηνίας να εμπιστευτούν το συνδυασμό «Μεσσηνία- Καινοτομία» ;

Η εμπιστοσύνη πρέπει να βασιστεί σε στοιχεία αξιοκρατικά, τα οποία ο συνδυασμός μας διαθέτει. Είμαστε μια ομάδα νέων ηλικιακά επαγγελματιών που δεν πολιτικολογεί, αλλά διαπνέεται από ρεαλιστικές ιδέες και όχι από ιδεοληψίες. Τα μέλη του συνδυασμού μας καλύπτουν όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας και έχουν ήδη δώσει καλά δείγματα γραφής στην επαγγελματική τους υπόσταση. Με ομαδική δουλειά, λοιπόν, έχουμε ως μοναδική αποστολή το μέλλον της Μεσσηνίας.

 

Από πολλούς επαγγελματίες ακούμε ότι δεν γίνεται αντιληπτή η προσφορά του επιμελητηρίου. Ποια η άποψή σας και πως θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει χρήσιμο στα μέλη του;

Η σημασία του επιμελητηριακού θεσμού είναι κάτι που δυστυχώς έχει αμφισβητηθεί, αδίκως κατά την άποψή μου. Το επιμελητήριο πρόκειται για σύμβουλο του κράτους και υπερασπιστή των επαγγελματιών. Εάν και εφόσον ασκείται σωστά η λειτουργία του, επιτυγχάνεται και η αποδοχή από τα μέλη του. Δεν θα εξετάσουμε άλλο το παρελθόν, αλλά θα στρέψουμε τις δυνάμεις μας στην επόμενη ημέρα.

 

Ποιες είναι οι προοπτικές του τουρισμού στη Μεσσηνία;

Η Μεσσηνία συγκεντρώνει τα προσόντα,αλλά διαθέτει επίσης και ένα πολύ δυνατό brandname, για να γίνει εξαιρετικός τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο. Η καλοκαιρινή σαιζόν, όμως, καθώς και ορισμένα Σαββατοκύριακα δεν αρκούν. Ήδη έχουν αναπτυχθεί μεμονωμένες πρωτοβουλίες επαγγελματιών, στο χώρο της επιμόρφωσης, της φιλοξενίας και της γαστρονομίας. Το επιμελητήριο, θέλουμε να αγκαλιάσει, να ενισχύσει και να προωθήσει τις ενέργειες αυτές, σε συνεργασία πάντα με όλους τους φορείς. Αναγκαία είναι η ενίσχυση των υποδομών και η διεύρυνση του θεματικού τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ