Οι προκλήσεις, τα… στοιχήματα και κυρίως τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας βρίσκονται στο επίκεντρο των Επιμελητηριακών εκλογών. Στο KostaShow μίλησε ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Μεσσηνία Καινοτομία» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ξυγκώρο στο Τμήμα Παροχής Υπηρεσίων Λάμπρος Σώτηρας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο θεσμός χρειάζεται «φρέσκιες» ιδέες , γνώσεις και τόλμη.

Ποιο το κίνητρό σας για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας;
Η καθημερινότητα του επιχειρηματία, τα προβλήματα μικρά και μεγάλα. Ξέρετε όταν σε καθημερινή βάση έρχεσαι σε επαφή μέσω της ενασχόλησή σου με την «αγορά» με ανθρώπους που δίνουν τον αγώνα τους για να επιβιώσουν δεν μπορείς παρά να κινητοποιηθείς. Η ενασχόλησή μου από την άλλη με οικογενειακές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα με ένα από τα ΜΜΕ του Νομού (Τηλεόραση Μεσόγειος) αναπόφευκτα σε κάνει κοινωνό των προβλημάτων που και ως νέος επιθυμώ να συμβάλω στην επίλυσή τους.

Γιατί με τον Βαγγέλη Ξυγκώρο;
Είμαστε μια ομάδα νέων κυρίως ανθρώπων που αποφασίσαμε να επενδύσουμε στον τόπο μας. Αυτόν το τόπο θέλουμε να τον βλέπουμε να ευημερεί. Το μέλλον όπως είναι λογικό, ανήκει πάντα στους νέους. Ο συνδυασμός μας λοιπόν επενδύει σε ένα καλύτερο μέλλον, με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όχι μόνο να βοηθάει και να είναι αρωγός στα μέλη του αλλά να μπαίνει «μπροστάρης» για την επίλυση των προβλημάτων τους. Να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ κράτους, περιφέρειας και δήμων για την προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών – μελών του. Χρειάζονται «φρέσκιες» ιδέες , γνώσεις και τόλμη προκειμένου ο Επιμελητηριακός θεσμός να είναι συμπαραστάτης, σε όσους προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα και στις προκλήσεις των καιρών. Εξάλλου κι εμείς καθημερινά μέσα από τις δουλειές μας αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες.

Ως νέος σε ηλικία επιχειρηματίας, πιστεύεται ότι οι συνάδελφοί σας πρέπει να εμπιστευτούν τους νέους;
Προφανώς και η απάντηση είναι αυτονόητη. Αν δεν στηρίξουμε τους νέους όχι μόνο ηλιακά αλλά και εκείνους που σκέφτονται με «φρέσκο» και καινοτόμο τρόπο, τότε σίγουρα θα χάσουμε το στοίχημα του αύριο. Δυστυχώς στην πατρίδα μας η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά δεν είναι η αντίστοιχη που παρατηρούμε στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση να στηρίζουμε τους νέους, δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν είναι χρήσιμοι. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να επιτύχουμε τη σύνθεση που οι καιροί επιτάσσουν.

Τι είναι εκείνο που προσδοκάτε την επομένη των εκλογών;
Ενότητα και συνεργασία. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί ανεξάρτητα ποιος θα εκλεγεί, να μιλάμε για το δύσκολο σήμερα αλλά κυρίως για το καλύτερο αύριο της Μεσσηνίας, του τόπου που όλοι δραστηριοποιούμαστε. Και οφείλουμε να πάμε όλοι μαζί προκειμένου να ξεπεραστούν χρονίζοντα προβλήματα. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, η «Μακαρία γη» όμως από μόνο του αυτό δεν αρκεί και πλέον το γνωρίζουν όλοι. Οι προκλήσεις είναι μπροστά και το Επιμελητήριο οφείλει να στεγάσει όλους τους επιχειρηματίες, να υιοθετήσει τα προβλήματά τους και να επιδιώξει την επίλυσή τους, μέσα από σοβαρές διεκδικήσεις. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι μαζί μπορούμε καλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ