Για τις προκλήσεις, τις προτεραιότητες αλλά και μία σειρά από θέματα όπως ο τρόπος διοίκησης του Δήμου Τριφυλίας, τα κοινωνικά δίκτυα και τις προθέσεις του για το μέλλον, μίλησε στο KostaShow ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

 

– Κύριε Κατσίβελα οι προκλήσεις για το Δήμο Τριφυλίας πολλές. Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες σας για το επόμενο διάστημα;

Η Τριφυλία έχει χάσει πολύτιμο χρόνο κατά την πρώτη περίοδο δημιουργίας του Καλλικρατικού Δήμου. Έχει χάσει ολοκληρωτικά την περίοδο της Διακυβέρνησης Σαμαρά και έχει χάσει σημαντικά έργα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ κι εν πολλοίς βρέθηκε απροετοίμαστη για την νέα περίοδο.

Τα χρέη που συσσωρεύτηκαν από τους Καποδιστριακούς Δήμους ήταν απίστευτα. Όλα αυτά άφησαν την Τριφυλία να μην έχει λύσει βασικά προβλήματα υποδομών και αυτά δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητα. Και να σας φέρω παραδείγματα όπως τον Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων που τώρα εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την μελέτη, την ανάκτηση πηγών νερού ειδικά στην Δ.Ε. Γαργαλιάνων και την ολοκλήρωση της μελέτης της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από το Αλικοντούζι (Παλιό Λουτρό), την αποκατάσταση του προσήνεμου μώλου του Λιμανιού της Κυπαρισσίας για να μπορούμε να μιλάμε για λιμάνι και το οποίο θα γίνει από το πρόγραμμα της Περιφέρειας όπως έχει δρομολογηθεί.

Ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά που διεκδικούμε χρηματοδότηση. Την ολοκλήρωση του φράγματος στο Φιλιατρινό Ποτάμι που περιμένουμε την χρηματοδότηση πλέον των αρδευτικών δικτύων. Την χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας. Το δρόμο Καλό Νερό-Τσακώνα  που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου και το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Υποδομών. Κλείνοντας για όλους τους Δήμους Πελοποννήσου υπάρχει το μεγάλο στοίχημα της διαχείρισης τω απορριμμάτων υπόθεση που έχει τελματώσει και θα χρειαστεί να υπερβάλλουμε εαυτούς για να το λύσουμε. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου εξελίσσεται κανονικά και καταφέρνουμε να λύνουμε προβλήματα με μεγάλη κοινωνική αξία που ήταν απαραίτητα και παραμελημένα.

 

Πολλοί σας κατηγορούν για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου αλλά και για τα ζητήματα της καθημερινότητας. Τι απαντάτε στους επικριτές σας;

Η κοινωνία μας και ο Δήμος μας λειτουργούν με απόλυτη δημοκρατία και με απόλυτο σεβασμό στους Θεσμούς. Είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία και ο Δήμος λειτουργεί σε κλίμα ελευθερίας και με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους δημότες ανεξαιρέτως . Εκτελώ τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο λειτουργεί κατά άψογο τρόπο. Η προσπάθεια για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας είναι διαρκής και σε άλλους τομείς τα έχουμε καταφέρει καλύτερα και σε άλλους χρειάζεται να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια η ακόμα και να αλλάξουμε και επιλογές. Το βέβαιον είναι ότι τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται την θερινή περίοδο και αυτό έχει την αξία του. Υπάρχουν προβλήματα και ανεπάρκειες της Κεντρικής Διοίκησης που έχουν επίπτωση και στους Δήμους όπως έγινε με την ΔΕΗ και έμειναν επί μέρες οι πόλεις χωρίς δημοτικό φωτισμό και τα αντλιοστάσια εκτός λειτουργίας .Το μόνο βέβαιον είναι ότι στο Δήμο Τριφυλίας έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και μόνο όσοι δεν θέλουν δεν το βλέπουν.

 

Στην Τριφυλία η αυτοδιοικητική αντιπαράθεση έχει λάβει έντονη διάσταση και στα κοινωνικά δίκτυα. Πόση σημασία δίνετε και κατά πόσο οι παρατηρήσεις ή ακόμα και η έντονη κριτική επηρεάζουν τις αποφάσεις σας;

Τα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να την αποδεχτούμε ανεξάρτητα με τα όποια εγγενή προβλήματα συμπεριφοράς παρουσιάζονται. Προσωπικά η κριτική δεν με ενοχλεί όπως οφείλω. Θα ήταν σαν ένα καπετάνιο που οδηγεί το στόλο που διοικεί  όταν πέφτει σε τρικυμία να διαμαρτύρεται ότι τον πιάνει ναυτία.

Από τη φύση μου είμαι άνθρωπος που ακούω και βλέπω και πολλές παρατηρήσεις των πολιτών είναι και βοηθητικές και αξιόλογες τις οποίες και αξιοποιώ . Υπάρχει βεβαίως και η υπερβολή και το ανέφικτο και η παραπληροφόρηση αλλά όλα είναι ανθρώπινα. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες επιλογές και δράσεις εκτιμιούνται σε δεύτερο χρόνο. Για αυτό αρκετές φορές πρέπει ακλόνητα να παραμένουμε πιστοί στον τελικό στόχο .

 

Κλείνοντας, τι είναι εκείνο που ο Παναγιώτης Κατσίβελας επιδιώκει να πετύχει πολιτικά κι αυτοδιοικητικά μέχρι τις εκλογές του 2019;

Το κριτήριο διαρκώς στη ζωή μου ήταν το κατά πόσον ο κάθε πολίτης είτε αναλάβει θέση ευθύνης είτε όχι καταφέρει να είναι χρήσιμος. Στόχος μου ήταν ανέκαθεν να προσπαθώ να κατατάσσομαι στους χρήσιμους ανθρώπους και αυτό θα προσπαθήσω να συνεχίσω να κάνω.

Κ.Β.Τ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ