Ο Δήμος Μεσσήνης… πρωταγωνιστεί στη φετινή «πράσινη εβδομάδα» με σειρά περιβαλλοντικών δράσεων να λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του από τις 26 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Με σύνθημα «Πρασινίζοντας την Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα», ο Δήμος συμμετέχει στον θεσμό «GreenWeek» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

H «GreenWeek» διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον και αποτελεί βασικό γεγονός στην ετήσια ατζέντα συζήτησης για την πολιτική του περιβάλλοντος.

H έναρξη της Εκδήλωσης «Πρασινίζοντας την Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης. Παράλληλα με την έναρξη της εκδήλωσης πρόκειται να διεξαχθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και νέους.

Μέσα από την δραστηριότητα «Παίζουμε & Μαθαίνουμε με το Planetbook» μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι «Planetbook» – το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων.

Επιπλέον οι μικροί μας φίλοι θα εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την συμμετοχή τους στο Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Μαθαίνω & Ανακυκλώνω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.