Ήταν καλοκαίρι του 2012 όταν εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικής περιόδου η τότε δημοτική αρχή Αναστασόπουλου στη Μεσσήνη είχε προτείνει – έχοντας και προμελέτη – την κατασκευή δημοτικής αγοράς και δημοπρατηρίου, με προϋπολογισμό περί τις 900.000 ευρώ.

Ωστόσο το έργο «κόλλησε» για μία σειρά από λόγους και την επόμενη χρονιά το 2013 επανήλθε και πάλι, με την τότε ελληνική κυβέρνηση να ζητά ένα έργο από κάθε Δήμο – με την προϋπόθεση να υπάρχει μελέτη – προκειμένου να ενταχθεί προς χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η Μεσσήνη μάλιστα είχε εξασφαλίσει και την κάλυψη του 50% της μελέτης από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, όπως θα θυμηθεί κανείς ανατρέχοντας σε δημοσιεύματα της εποχής.

Τελικώς, τα οικονομικά της χώρα αλλά και η γραφειοκρατία μας οδήγησε στο σήμερα, οπότε και ανακοινώθηκε το έργο από άλλη Κυβέρνηση κι άλλη δημοτική αρχή. Έτσι μία ιδέα του Στάθη, θα υλοποιηθεί τελικά επί δημαρχοντίας Τσώνη, μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε για το έργο από τον Μεσσήνιο Υπουργό  Αλέξη Χαρίτση.

Το σημαντικό όμως, πέρα από τα ονόματα είναι το έργο, το οποίο και η Μεσσήνη δικαιούται.

Κ.Β.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 16 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.