Στο Νιόκαστρο, στο κτήριο Μαιζώνος στο φρούριο φιλοξενείται πλέον το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου. Αρχαιολογικά εκθέματα μοναδικά, μέσα από μία σύγχρονη ματιά παρουσιάζονται στους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να… νιώσουν την ιστορία με την βοήθεια της τεχνολογίας και τις ψηφιακές εφαρμογές που υποστηρίζουν την όλη προσπάθεια. Στόχος, ο επισκέπτης να γνωρίσει την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης του μουσείου έχει υλοποιηθεί εκπαιδευτικό υποστηρικτικό υλικό, μουσειοσκευή και οικογενειακοί εκπαιδευτικοί σάκοι που προτείνουν ευχάριστες προσεγγίσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και από μεμονωμένους επισκέπτες.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ καταλυτική ήταν η συμβολή των ανθρώπων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της προϊσταμένης Ευαγγελίας Μηλίτση. Χαρακτηριστικά και τα όσα μεταξύ άλλων η κα Μηλίτση ανέφερε φανερά συγκινημένη για την έναρξη λειτουργίας του νέου Μουσείου: «Το καμάρι μας, μετά από ατέλειωτες ώρες εντατικής δουλειάς πολλών ανθρώπων, κόπο, μεράκι και φαντασία απέκτησε την τελική του μορφή και αποτελεί μία ακόμη αφορμή για μια επίσκεψη στον μοναδικό, πολυπολιτισμικό πλέον, χώρο του Νιόκαστρου. Έρωτας με την πρώτη ματιά!! Άλλη μια ανάσα βαθιά για όλους μας!!!»

Κ.Β.Τ. 

***

INFO

Ωράριο Λειτουργίας:  8:00-15:00 εκτός Δευτέρας

Τηλ. Επικοινωνίας ΕΦΑ Μεσσηνίας: 27210-63100, email:efames@culture.gr

Τηλ. Επικοινωνίας  Φρούριο Νιόκαστρου: 27230-22955

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.