Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας. Οι προσδοκίες πολλές, όπως και τα… στοιχήματα, προσωπικά και συλλογικά, προκειμένου το κόμμα που σήμερα βρίσκεται στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επανέλθει ως… παράταξη στο «τιμόνι» της χώρας. Μίας χώρας που εξακολουθεί να παραμένει βυθισμένη στα αδιέξοδα των μνημονιών, των πολιτικών και της λανθασμένης νοοτροπίας που για δεκαετίες εφαρμόστηκαν και που σε μεγάλο βαθμό ευθύνη έχει και η φιλελεύθερη παράταξη.

Οι απολογισμοί και τα στοιχεία σίγουρα έχουν ενδιαφέρον, όμως περισσότερο αξία έχει η σχέση που επιχειρεί η νέα ηγεσία του κόμματος να «χτίσει» με την κοινωνία. Και η σχέση αυτή έχει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει ως σημείο αναφοράς την… αίσθηση του κόσμου, των ανθρώπων που καθημερινά αγωνίζονται για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Όλων εκείνων που για δεκαετίες και περισσότερο τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης, βάζουν διαρκώς πλάτη για να… πληρώσουν τις αμαρτίες εκείνων που τους κυβέρνησαν κι όλων αυτών που ευνοήθηκαν εις βάρος τους.

Ένα χρόνο μετά και η ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλει να αποδείξει γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη ηγεσία κόμματος, ότι είναι ικανή και μπορεί να δώσει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα. Κι αν θέλουμε με ειλικρίνεια να μιλήσουμε, μέχρι σήμερα δεν το έχει καταφέρει. Αφήνοντας στην άκρη τα προγράμματα τύπου «Συμφωνία Αλήθειας», η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζουν ως λύση επειδή ο κόσμος γύρισε την πλάτη και απογοητεύτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ κι όχι επειδή πιστεύει πραγματικά σ’ αυτά που τα γαλάζια στελέχη αναφέρουν.

Σήμερα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά που πρέπει να εκπέμψουν ένα μήνυμα καθαρό, τόσο προς τη βάση της παράταξης, όσο και προς ολόκληρη την κοινωνία. Ένα μήνυμα που να μην δέχεται παρερμηνείες. Ένα χρόνο τώρα και σίγουρα πολλά έχουν γίνει στο τομέα του… συμμαζέματος, όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται. Είναι μία αρχή. Έχουν υπάρξει όμως και τραγικές επιλογές απέναντι σε μία Κυβέρνηση που παρακολουθεί τις εξελίξεις, επιλογές που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν σοβαρές σκέψεις και… αμφιβολίες.

Το αν θα επανέλθει η ΝΔ στην εξουσία μάλλον είναι μία απάντηση εύκολη. Το θέμα είναι υπό ποιες συνθήκες και με ποια βάση θα οδηγηθεί εκεί, αλλά και κατά πόσο θα μπορέσει να… αναστρέψει την πορεία που η χώρα έχει λάβει.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Υ.Γ.: Ας σταματήσει κάποιος όλους εκείνους που βλέποντας τις μετρήσεις να δείχνουν σχεδόν με βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα αποτελέσει την επόμενη Κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή μη, σπεύδουν να πιάσουν στασίδι, κι ας τους πει ότι είναι εκείνοι η αιτία που ο κόσμος έχει αηδιάσει από την πολιτική και τα κόμματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.