Ένα χρόνο πριν, ήταν ο «Μέγας τρελο-Καζαμίας 2016» που έδινε το έναυσμα για την δημιουργία του KostaShow. Αρχές λοιπόν του 2017 και με διάθεση από την οποία δεν λείπει το χιούμορ πάμε να… προβλέψουμε τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες…

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ένα νέο έτος γεμάτο φόρους και χαράτσια μόλις ξεκίνησε για τη χωρά μας. Μήνας συναντήσεων και ευχών για τους πολιτικούς. Ευχές θα στείλουν και οι δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση. Ευχές στο… εσωτερικό για το Κυπριακό και τις σχέσεις με την Τουρκία. Ευχές Κυριάκου για εκλογές και Λεβέντη για Οικουμενική. Στην Πελοπόννησο ευχές θα ακούσουμε για να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών. Παράλληλα ανοίγει το θέμα του δρόμου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος». Οι αγρότες ετοιμάζονται για… μπλόκα. Στην Μεσσηνία έχει ξεκινήσει και η «μάχη» της βασιλόπιτας ή της… συντροφόπιτας.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Οι αγρότες βγαίνουν στα καθιερωμένα μπλόκα. Ο Π. Νίκας ανακοινώνει ότι η κεντρική πλατεία ίσως χρειαστεί μία συμπληρωματική ανάπλαση ενόψει Καρναβαλιού, ενώ στο Δήμο Καλαμάτας παραλαμβάνουν δύο κοντέινερ με κολονάκια για τους δρόμους της πόλης. Οι γκρίνιες για τις θέσεις αντιδημάρχων έχουν ξεκινήσει σε όλη τη Μεσσηνία με επίκεντρο την Καλαμάτα, όμως ο κ. Τάκης για όλους έχει φροντίσει κι όλοι θα πάρουν κάτι… Στην Περιφέρεια ο Πέτρος συνεχίζει να κόβει πίτες και να εύχεται καλή χρονιά, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων νεαρός από τ’ Αρφαρά που τόλμησε να κάνει έναρξη επαγγέλματος και να πάρει το… μπλοκάκι του! Στην Καλαμάτα εσπευσμένα για να τον τιμήσει έρχεται ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα μιλήσει για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Πάντως η αξιολόγηση ακόμα δεν έχει κλείσει και τα σενάρια εκλογών επανεμφανίζονται. Ο Κυριάκος ζητάει εκλογές και ο Λεβέντης Οικουμενική. Στην Καλαμάτα ο Π. Νίκας αποφασίζει να δημιουργήσει Πασχαλινό χωριό στο κέντρο της πόλης, ενώ για να την… σπάσει στο Σαμαρά κάνει κατά τους εορτασμούς της 23ης Μαρτίου επίτιμη δημότη Καλαμάτας την Ντόρα Μπακογιάννη.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και ο Τσακαλώτος πανηγυρίζει γιατί δεσμευτήκαμε για μόλις 7 δις ευρώ επιπλέον μέτρα. Ο Πέτρος Τατούλης σε μυστική συνάντηση σε βίλα στην Δημητσάνα εκφράζει την θέληση να ιδρύσει κόμμα για την απελευθέρωση της Μυθικής Πελοποννήσου. Ο Α. Τσίπρας τη Δευτέρα του Πάσχα ανακοινώνει από τη Θεσσαλονίκη ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και «σκίζει» κι ένα μνημόνιο. Προβληματισμένος ο Κυριάκος ζητά και πάλι εκλογές, ενώ ο Λεβέντης ζητά Οικουμενική. Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπαίνει η Καλαμάτα καθώς 500 αρνιά σουβλίζονται στη Γέφυρα του Νέδοντα.

 

ΜΑΪΟΣ

Λύση για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο! Υπογράφεται το ΣΔΙΤ και μαζί ξεκινούν οι αντιδράσεις. Οι δήμαρχοι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν πρέπει να πανηγυρίσουν ή να στεναχωρηθούν. Οι “σκουπιδο-εργολάβοι” πάντως… χαμογελούν. Αίτηση στο ΕΣΠΑ για ιατρούς-ρομπότ κάνει σε μια πρωτοποριακή κίνηση ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στο Δήμο Καλαμάτας υπάρχουν σκέψεις να κάνουν σύσκεψη για τον τουρισμό μιας και το καλοκαίρι… έφτασε. Στη σύσκεψη θα αποφασίσουν ότι από την επόμενη τουριστική σεζόν θα κάνουν αλλαγές γιατί ο χρόνος πέρασε και δεν προλαβαίνουν την τρέχουσα περίοδο.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης είναι στους δρόμους για το σκουπιδοεργοστάσιο. Απεσταλμένη στην περιοχή πάει η Ντ. Νικολάκου κι όλοι συμφωνούν ότι κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Ο Π. Νίκας αποφασίζει να επεκτείνει την ελεγχόμενη στάθμευση σε όλη την πόλη και να προσλάβει 20 ακόμα δημοτικούς αστυνόμους για να προλαβαίνουν να κόβουν κλήσεις. Την ίδια περίοδο ξεκινούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πάμισο και σε δηλώσεις του ο Γ. Τσώνης ανακοινώνει νέο σχέδιο για υπερταχεία και όχι τραμ στη Μεσσήνη.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

Το εργοστάσιο σκουπιδιών στην Καλλιρρόη προχωράει και όλοι βάζουν “βύσμα” για να προσληφθούν σ’ αυτό. Ο Π. Νίκας αποφασίσει να κάνει τα εγκαίνια του Νέου Δημαρχείου και καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο για την τελετή. Φήμες για εκλογές και «μάχη» στο εσωτερικό των κομμάτων για μια θέση στα ψηφοδέλτια. «Σφαγή» στην τοπική ΝΔ για να πιάσουν ένα στασίδι όλοι. Ανοίγει και πάλι η συζήτηση για δημιουργία hot spot για πρόσφυγες και μετανάστες.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τα «μπάνια του λαού» δεν τα επηρεάζει τίποτα. Μήνας… χαλάρωσης με τους πολίτες να αναπολούν τις ημέρες του ΠαΣοΚ στην εξουσία. Ο Α. Τσίπρας βλέποντας ότι είναι μεγάλη η ανάπτυξη στη χώρα και φοβούμενος ότι δεν θα μπορέσει να μοιράσει δίκαια τα πλεονάσματα ανακοινώνει εκλογές για το Σεπτέμβριο. Με τα μαγιό επιστρέφουν στο Μοσχάτο Κυριάκος και Άδωνις και χαρακτηρίζουν τον Τσίπρα επικίνδυνο που ανακοίνωσε εκλογές κατακαλόκαιρο. Στην Καλαμάτα όλοι ασχολούνται με την «λευκή νύχτα» και το «βραδινό μπάνιο».

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Στις εκλογές κερδίζει η ΝΔ και ο Κυριάκος αναλαμβάνει να φέρει το επόμενο μνημόνιο στη χώρα. Ο Π. Νίκας δεν μπορεί να καταλάβει πως βγήκε «πρώτος» και πάλι ο Σαμαράς στη Μεσσηνία και διαμαρτύρεται. Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατεβαίνουν σε απεργία και ζητούν να τους αξιολογήσει ο Τόμσεν κι όχι ο Κυριάκος. Τα σχολεία αρχίζουν, άμεσα ξεκινούν και οι καταλήψεις. Ξεκίνησε η σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για την Καλαμάτα.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Οι φορολογούμενοι έχουν «χορτάσει» ανάπτυξη, η οικονομία κοντράρεται με αυτή της Γερμανίας και ο Κυριάκος αποφασίζει εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ προς όλους. Σε διάγγελμα προς τον λαό γίνεται γνωστό ότι τα νέα μέτρα στα εργασιακά και οι απολύσεις, οι νέοι φόροι και τα χαράτσια έχουν κάνει την οικονομίας τόσο ανταγωνιστική που σε λίγους μήνες θα δανείζουμε εμείς τους Ευρωπαίους. Στην Καλαμάτα προς τιμή του «ΟΧΙ» αμέσως μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ο Π. Νίκας μετονομάζει αίθουσα του Νέου Δημαρχείου σε αίθουσα Ι. Μεταξά.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Βροχές στην Καλαμάτα και ο «Ναύαρχος» ατενίζει το πέλαγος της λάσπης από το γραφείο του στην οδό Αθηνών. Ανακοινώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο και συνεχίζει τα έργα ανάπλασης στο κέντρο. Ο Γ. Τσώνης στη Μεσσήνη ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα να μοιράζει σακούλες με φαγητά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τσακωμός και νεύρα στην Περιφέρεια για το ποιος θα πρωτοπάει στις εκθέσεις στο εξωτερικό. Ο Π. Τατούλης τους αφήνει να τσακώνονται και εξασφαλίζει χρήματα από το πλεόνασμα του Κυριάκου για να φτιάξει επιτέλους το Αεροδρόμιο στην Τρίπολη. Ο Π. Νίκας δίνει εντολή να τοποθετηθούν κολονάκια και μέσα στα πάρκινγκ του Νέδοντα.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Μήνας εκπλήξεων ο τελευταίος. Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια μοιράζει 10 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους ως έξτρα παροχές. Άμεσα απαντά ο Π. Νίκας ο οποίος μοιράζει μπόνους σε όποιους δημοτικούς αστυνόμους γράψουν τα περισσότερα αυτοκίνητα. Πρόσωπο που εμφανίζεται στα… κοινά «φλερτάρει» με τα δημοτικά, πυροδοτώντας συζητήσεις και εξελίξεις. Οι προεργασίες έχουν γίνει και το πρόσωπο φέρνει τα πάνω-κάτω. Σε πανικό η Δημοτική Αρχή κλείνει για ρεβεγιόν στην πλατεία τον Σάκη Ρουβά και την Έλενα Παπαρίζου. Οι ανακατατάξεις μόλις… ξεκινούν!

…Καλή Χρονιά!

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.