Συνηθίζεται από πλειοψηφία ατόμων που εκφέρουν δημόσιο λόγο και ειδικά των πολιτικών και των αυτοδιοικητικών η έναρξη τοποθετήσεών τους με την φράση «όλος ο κόσμος…». Κατά πόσο όμως ισχύει και σε τι βαθμό ενισχύει το επιχείρημα που στη συνέχεια θα ακολουθήσει;

Με αφορμή μία σειρά γεγονότων που τελευταία έχουν συμβεί στην περιοχή μας, έρχεται να επιβεβαιωθεί ότι δεν αρκεί οι έχοντες την εξουσία να περιτριγυρίζονται από ανθρώπους που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, εξυπηρετώντας κυρίως την δική τους ανικανότητα, αλλά είναι επιτακτική η ανάγκη εκλεγμένοι από την κοινωνία άνθρωποι να επιχειρήσουν οι ίδιοι να αφουγκραστούν τον παλμό της πόλης. Πέρα κι έξω από τα στενά όρια των φιλικών προς αυτούς, ατόμων και περιοχών.

Βέβαια η κολακεία είναι κάτι που αναπόφευκτα γοητεύει νεότερους και μεγαλύτερους σε ηλικία και εμπειρία στα… πράγματα, κάτι που μέχρις ενός βαθμού είναι κατανοητό, ακόμα και ανεκτό. Το όριο ωστόσο εύκολα ξεπερνιέται, η αλαζονεία με άνεση ενσωματώνεται στο ύφος των τοπικών αυτοδιοικητικών “καρδιναλίων” και τότε είναι που δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό. Είναι η στιγμή που δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια πίσω από τα κουστούμια και τα… προσωπεία, με την ψυχραιμία να αποτελεί το ζητούμενο που ωστόσο δεν διαθέτουν.

Σε προηγούμενο άρθρο και αναφερόμενος στις… ομάδες, σημείωνα ότι οι φιλοδοξίες δοκιμάζουν την συνοχή τους. Κι εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα, το σημείο όπου τα συναισθήματα -τα οποία δεν χωρούν στην πολιτική- θα παραχωρήσουν την θέση τους στην σκληρή πραγματικότητα, στο ρεαλισμό. Κι εδώ δυστυχώς για πολλούς θα γίνει αντιληπτό το πόσο… αναλώσιμοι είναι.

Με τις καταστάσεις να διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα, δεν θα ήταν άσχημη επιλογή αντί να επικαλούνται «όλο τον κόσμο», να… συναντηθούν με αυτόν που δεν γνωρίζουν και να προσπαθήσουν να τον εκφράσουν! Κανείς άλλωστε δεν είναι σε θέση να ξέρει, τι ξημερώνει το μέλλον…

 

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.