Όπως και στα ομαδικά αθλήματα, έτσι και στην αυτοδιοίκηση οι “ομάδες” έχουν τις καλές και κακές περιόδους τους.
Κι αν στα αθλήματα ο προπονητής κινεί τα… νήματα, αυτό δεν συμβαίνει πάντα στην αυτοδιοίκηση, όπου Δήμαρχοι τα πάνε καλά στα εύκολα τα… παιχνίδια όμως όταν έρθει η “γκέλα” καλούνται να διαχειριστούν όχι ταγμένους αθλητές, αλλά εκλεγμένους και με φιλοδοξίες ανθρώπους.
Η συνοχή σε κάθε περίπτωση και η… χημεία αποτελεί συστατικό ικανό να οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες αλλά και σε στιγμές που η λέξη “ναυάγιο” να μην μπορεί να περιγράψει την όλη κατάσταση. Η συνοχή είναι εκείνη που δοκιμάζει σχέσεις μέσα στο χρόνο, ανάμεσα σε ατίθασα πνεύματα και υποτακτικούς, με την θέση “βασικού” ή την “καρέκλα” να αποτελεί και όχι άδικα τον στόχο των υγιώς σκεπτόμενων με στόχο να προσφέρουν παραπάνω κι όχι να αποδείξουν ότι κάτι είναι.
Στη Μεσσηνία καλώς ή κακώς έχουμε απ’ όλες τις “ομάδες”. Από πολύ δυνατές έως και παντελώς αδύνατες, έρμαια των εξελίξεων που αδυνατούν πολλές φορές να παρακολουθήσουν. Όπως όμως και στον αθλητισμό έτσι και στην αυτοδιοίκηση τους “πρωταθλητές” τους κάνουν όλοι οι συμμετέχοντες. Κι εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς ένα σερί… επιτυχιών, πέραν των προσδοκιών που δημιουργεί, η ιστορία έχει αποδείξει ότι προκαλεί και εφησυχασμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.
Οι ισορροπίες ωστόσο είναι πάντα εύθραυστες, με δεδομένο να είναι τον ανταγωνισμό που πάντα υπάρχει. Πόσο γερό είναι το κάθε “οικοδόμημα” θα φανεί από το πόσες μικρορωγμές μπορεί να αντέξει. Είναι άλλωστε γνωστό ότι σε ένα “οικοδόμημα” και ειδικά διαφορετικών προσωπικοτήτων, η ζημιά από τις μικροδονήσεις είναι μεγαλύτερη ακόμα και από έναν μεγάλο… σεισμό.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.