Τι κι αν διανύουμε ως χώρα το έκτο μνημονιακό έτος, με την πραγματική οικονομία να βρίσκεται σε… βαριά ύφεση και την ανεργία να χτυπά “κόκκινο”.  Ο δρόμος εκείνος που οδηγεί στην επιτυχία, ακόμα και σήμερα είναι ένας.

Είναι τα κόμματα και οι υπηρετούντες την πολιτική. Ένας κλάδος που παρά τα όσα έχουν επιχειρηθεί να περάσουν προς τον κόσμο, αντέχει μέσα στην κρίση, προσφέροντας αποκατάσταση στα παιδιά του “κομματικού σωλήνα” και εν γένει στα δικά του παιδιά.

Δεν χρειάζεται κανείς να προσπαθήσει πολύ. Αρκεί να κοιτάξει ανάμεσα στους γνωστούς του και εκεί θα δει παιδιά με πτυχία να είναι άνεργα και παιδιά επίσης με πτυχία και μία καλή γνωριμία από τον όμορφο κόσμο της πολιτικής και εσχάτως και της αυτοδιοίκησης να είναι βολεμένα και να βγάζουν το… μεροκάματο. Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι τυχαίο, όμως που την βρίσκουν την… ριμάδα την τύχη τα… κομματόσκυλα και δεν μπορούν να την βρουν τα άλλα τα παιδιά που κατά τ’ άλλα έχουν όλα τα προσόντα να εργαστούν;

Κακά τα ψέματα, τα κόμματα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ακόμα και σήμερα βρίσκουν τρόπους και “αποζημιώνουν” τους πιστούς τους. Το ίδιο συμβαίνει και με πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά γενικότερα, κάτι που τελευταία λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Δημιουργούν έτσι ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν την δική τους “στρατιά” που όποτε το θελήσουν θα είναι έτοιμη, “μάχιμη” και μάλιστα άνετη οικονομικά ώστε να τρέξει γι’ αυτούς.

Και μπορεί αυτά να είναι λίγο έως πολύ γνωστά, όμως το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, με την χώρα επί της ουσίας χρεοκοπημένη και την κοινωνία πλέον σε ένα μεγάλο ποσοστό της εξαθλιωμένη, ίσως ορισμένοι “ρομαντικοί” ως φαίνεται είχαν την ελπίδα – ψευδαίσθηση ότι κάτι μπορεί να άλλαζε. Μάταια όμως… Και το δυστύχημα είναι ότι το “φαινόμενο” δεν έχει χρώματα και κόμματα, δεν έχει τίποτα που να δια-χωρίζει ακόμα και τους ορκισμένους πολιτικά και αυτοδιοικητικά εχθρούς.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.