Την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα παραμένουν άλυτα, στην χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας εδώ στο νότο της Πελοποννήσου, συνεχίζουμε να ασχολούμαστε αρκετές φορές με ζητήματα ήσσονος σημασίας για τους πολίτες.

 

Την στιγμή μάλιστα που η χώρα παραμένει – όσο κι αν ορισμένοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν – εγκλωβισμένη στα οικονομικά αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών, την στιγμή που το πλήγμα στην αγροτική παραγωγή είναι μεγάλο (σύντομα οι συνέπειές του θα εμφανιστούν στην οικονομία του τόπου), την στιγμή που η καθημερινότητα εξακολουθεί να προβληματίζει με τα γνωστά – μόνιμα προβλήματα, την ίδια στιγμή άνθρωποι που κατέχουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα επιχειρούν να χτίσουν το δικό τους νέο… αφήγημα.

Είναι όμως το προσωπικό πάνω από το συλλογικό; Ή για την ακρίβεια, το προσωπικό υπερισχύει του συλλογικού στα… μάτια των πολιτών; Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχουν οι προσωπικές φιλοδοξίες του οποιουδήποτε, όταν το ζητούμενο για τους πολίτες είναι να… επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στην «καταιγίδα» που τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει στη χώρα μας;

Στην πολιτική είναι βέβαιο ότι όλα επιτρέπονται κι όλα ταυτόχρονα έχουν ένα μέτρο, το οποίο το θέτουν κάθε φορά οι συγκυρίες. Άλλωστε το timing και το… ένστικτο αυτού για έναν ή μία πολιτικό είναι το πλέον αποτελεσματικό «όπλο» στη μάχη διεκδίκησης φιλοδοξιών ή ονείρων. Προφανώς το… μέτρημα που κάθε φορά γίνεται, με διάφορα άσφαιρα πυροτεχνήματα, αποσκοπεί στη λήψη αποφάσεων αλλά και στον τρόπο που εν τέλει ο/η ενδιαφερόμενος/η επιχειρήσει να κινηθεί στο πολιτικό του μέλλον.

Ο δρόμος σίγουρα μακρύς. Άλλοτε ανηφορικός και μοναχικός, άλλοτε κατηφορικός, άλλοτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι… αντιδράσεις μετρούν, δεν αρκούν ωστόσο. Όπως και στο πόκερ, έτσι και στην πολιτική δεν κερδίζει πάντα το καλύτερο φύλλο, αλλά το πόσο έχεις εκτιμήσει το «χαρτί» του αντιπάλου σου!

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Υ.Γ.1: Το ψάρεμα στα καταγάλανα νερά του μεσσηνιακού κόλπου, ενίοτε… εκπλήσσει.

Υ.Γ.2: Πολιτική μαγκιά είναι να λαμβάνεις τις αποφάσεις σου, να τις στηρίζεις και να τις πηγαίνεις κάτω – κάτω. Κι αυτό καθώς η τροφοδοσία της… παραπολιτικής εμπεριέχει πάντα κινδύνους και περιθώριο για χαρακτηρισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ