Καλές προθέσεις σίγουρα υπάρχουν κι αυτό δεν πρέπει προκαταβολικά μα το αμφισβητεί κανένας. Οι προθέσεις όμως δεν αρκούν, χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να βοηθήσουν μία ολόκληρη γενιά να βγει από το… επιχειρηματικό τέλμα.

 

Σύμφωνα με τα όσα σήμερα ισχύουν, αλλά και βάσει των όσων έρχονται στους τομείς της φορολογίας και της ασφάλισης τα πράγματα γίνονται δύσκολα ακόμα και για την… επιβίωση επιχειρηματιών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, πόσω μάλλον εκείνων που σκέφτονται ένα τέτοιο ξεκίνημα. Σε όλα αυτά το μεγάλο «χτύπημα» έρχεται βέβαια για τους μισθωτούς που είχαν τολμήσει να έχουν και «μπλοκάκι», καθώς το ότι ήθελαν να παρέχουν νόμιμα της υπηρεσίες τους και όχι «μαύρα», καλούνται σήμερα να το… πληρώσουν.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί… ανάγκη, η λήψη μέτρων ικανών να στρέψουν όσους επιθυμούν να επιχειρήσουν, στο δρόμο της εφαρμογής των σκέψεων και των σχεδίων τους. Άλλωστε αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί ως αίτημα να λάβει κομματικά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι νέοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δρόμο υλοποίησης των επαγγελματικών – επιχειρηματικών σχεδίων τους, προέρχονται απ’ όλο το κομματικό και ιδεολογικό φάσμα.

Κακά τα ψέματα, ας μη νομίζει κανείς ότι οι νέοι θέλουν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες, στην πλέον παραγωγική φάση της ζωής τους ή εγκλωβισμένοι στα προγράμματα που κατά καιρούς βγαίνουν και δίνουν μικρές ανάσες για ορισμένους μήνες. Ουσιαστικά κίνητρα χρειάζονται με ταυτόχρονη αλλαγή όλου του πλαισίου που διέπει το… επιχειρείν. Γιατί άραγε δεν το αντιλαμβάνονται;

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − seventeen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.